Studio S Entertainment

Omslag av Paradis: Kärlek (TriArt) (Endast HYR)

Förstora omslag

Originaltitel Paradies: Liebe
Genre Drama
Längd 120 min
Land Österrike/Tyskland
Inspelningsår 2012
Regi Ulrich Seidl
Skådespelare Margarethe Tiesel, Peter Kazungu, Inge Maux
Artikelnr TR1231
Release 2013-07-03
Omslag av Paradis: Kärlek (TriArt) (Endast HYR)

Paradis: Kärlek (TriArt) (Endast HYR)

OBS! Enbart tillgänglig på HYR.

På stränderna i Kenya kallas de för “Sugar Mamas”. De är europeiska kvinnor som väljer ut afrikanska pojkar som partner, en aktivitet som samtidigt ger pojkarna försörjning. Teresa, en 50-årig österrikisk kvinna och mamma till en tonårsdotter som precis gått in i puberteten och som hon har en mycket kylig relation till, reser till sitt sommarparadis i Kenya för första gången. Hon går från en strandpojke till en annan, från en besvikelse till en annan, och konstaterar till slut: På stränderna i Kenya är kärlek affärer. Hon har tydligen en annan ambition med sina uppvaktningar än många andra, hon söker kärleken…

Paradis: Kärlek är den första i Ulrich Seidls Paradistrilogi och följs av Paradis: Tro (Biopremiär 12 april) och Paradis: Hopp (Datum för biopremiär är ej bestämt)

Ulrich Seidl
Österrikaren Ulrich Seidl föddes 1952 i Wien men växte upp i Horn. Han antogs till Filmakademien i Wien 1978 där han gjorde sin första dokumentär 1980. Efter den kontroversiella Der Ball som var en satirisk betraktelse över en examensfest tvingades han att lämna skolan. 1990 presenterade han den långa dokumentären Good News. Under 90-talet gjorde han sedan sju dokumentärfilmer innan han 2001 kom med sin första långfilm – Hunddagar. Den vann en mängd priser och hyllades världen över. Efter det har han sedan gjort Jesus, Du Weisst och Import/Export.