Studio S Entertainment

Omslag av Matrosen och stjärnan

Förstora omslag

Genre Drama
Land Tyskland/Frankrike
Inspelningsår 1982
Regi Rainer Werner Fassbinder
Skådespelare Brad Davis, Franco Nero, Jeanne Moreau
Artikelnr S842
Release 2019-09-11
Omslag av Matrosen och stjärnan

Matrosen och stjärnan

FASSBINDERS SISTA FILM ÄNTLIGEN PÅ DVD I SVERIGE!

I en kompakt atmosfär går den unge och charmige matrosen Querelle i land i Brest. Hamnen utgör skådeplats för ett makabert och fascinerande spel där hatkärleksrelationer frodas, med Querelle som både spelledare och bricka.

Rainer Werner Fassbinders sista och mest omdiskuterade film bygger på Jean Genets bok MATROSEN OCH STJÄRNAN och är lika bisarr, egensinnig och fascinerande som sin förlaga.
Filmen hade sin urpremiär i augusti 1982, bara sex veckor efter att Fassbinder avlidit av en överdos, bara 37 år gammal. På bara 13 år hade den självförbrännande filmskaparen hunnit regisserat otroliga 44 filmer, tv-filmer och tv-serier. Många av dem av världsklass.

När filmen hade nypremiär nyligen på bio skrev Aftonbladet: ”Att se MATROSEN OCH STJÄRNAN igen är att åter stiga in i ett alldeles eget, fantastiskt universum”.

I huvudrollerna ser vi Brad Davis, för evigt ihågkommen för sin Golden Globe-belönade roll i ”Midnight Express”, spaghettiwestern-ikonen Franco Nero (”Django”) och den franska filmlegenden Jeanne Moreau (”Jules och Jim”).