Studio S Entertainment

Omslag av Matinee (Blu-ray/VoD)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Komedi, Skräck
Land USA
Inspelningsår 1993
Regi Joe Dante
Skådespelare John Goodman, Cathy Moriarty, Simon Fenton, Omri Katz, Lisa Jakub, Kellie Martin, Dick Miller, John Sayles
Artikelnr S935
Release 2021-03-01
Omslag av Matinee (Blu-ray/VoD)

Matinee (Blu-ray/VoD)

HALF MAN! HALF ANT! ALL TERROR!”, lyder texten på affischen till kultlegenden och superpromotorn Lawrence Woolseys (John Goodman) senaste film – ”MANT!”

Året är 1962 och femtonåriga Gene Loomis (Simon Fenton) räknar dagarna tills Woolsey ska besöka Key West i Florida för att själv presentera sin senaste film om de läskiga följderna av atomkraft. Men samtidigt håller Woolseys absurda visioner på att bli mardrömslik verklighet. Hans besök sammanfaller nämligen med Kubakrisens utbrott. Utanför Floridas kust samlas nu de atombestyckade fartygen, vilket kommer göra premiären av ”MANT!” till något som Gene och hela staden aldrig någonsin kommer glömma…

Allting kan hända på film, det vet vi, och det gör det sannerligen i denna galna hyllning till 50- och 60-talets skönaste kultfilmer. Och vem är inte bättre lämpad att hantera denna sanslösa fest för sanna filmälskare än Joe Dante?! I sin långa rad av succéfilmer, som ”Gremlins” 1 & 2, ”Piraya”, ”The Howling”, ”24-timmarsjakten” och så vidare, har hans passion för gamla kultfilmer släppts loss rejält, men ändå aldrig lika mycket som i MATINEE.