Studio S Entertainment

Omslag av Last Film Show (Sv. titel ej bestämd) (Bio)

Förstora omslag

Genre Drama
Land Indien/Frankrike/USA
Inspelningsår 2021
Regi Pan Nalin
Skådespelare Bhavin Rabari med flera
Artikelnr S1083
Release KOMMANDE PÅ BIO
Omslag av Last Film Show (Sv. titel ej bestämd) (Bio)

Last Film Show (Sv. titel ej bestämd) (Bio)

CHARMIGT OCH FÄRGSTARKT OM KÄRLEKEN TILL FILM

Dagen då den indiska pojken Samay för får följa med sin far på bio inne i sta’n så förändras hans liv dramatiskt. Han har aldrig sett någon film tidigare och blir alldeles förtrollad. Eller snarare förhäxad. Med ens vet han vad han ska ägna sitt liv åt! Mot sin konservative fars vilja – som bara tagit med honom på bio för att visa en strikt religiös film – så reser Samay i hemlighet till den slitna gamla biografen även nästa dag, och denna gång visas en desto roligare äventyrsfilm. Han har inga pengar, men när den snälla biomaskinisten känner den ljuvliga doften från lunchlådan som hans mamma skickat med Samay så föreslår han ett byte. Mat mot film. Detta blir början på en vänskap med färg, ljud, ljus, äventyr, fantasi och skratt som ledsagare som får honom att skissa upp stora och, ska det visa sig, farliga drömmar…

Man kan frestas att kalla LAST FILM SHOW för ”en indisk Cinema Paradiso” och det är den till viss del också på sitt färgstarka och väldigt charmiga sätt som frustar av livslust och förstås kärlek till filmmediet, men det är samtidigt en film som står helt på egna ben, inte minst tack vare den geografiska placeringen, och som rullar in på överraskande spår.

LAST FILM SHOW är skriven och regisserad av Pan Nalin, vars ”Angry Indian Goddesses” och ”Samsara” också gick på bio i Sverige, och huvudrollen görs av den Mowgliliknande Bhavin Rabari som är ett kraftpaket av charm och energi.