Studio S Entertainment

Omslag av De laglösa

Förstora omslag

Originaltitel The Long Riders
Genre Western
Land USA
Inspelningsår 1980
Regi Walter Hill
Skådespelare David Carradine, Keith Carradine, Robert Carradine, James Keach, Stacy Keach, Dennis Quaid, Randy Quaid, Kevin Brophy, Harry Carey Jr., Christopher Guest
Textning Svenska, danska, norska, finska
Format Region 2, Anamorfisk widescreen 2.35:1, Dolby Digital Mono
Artikelnr S162
Release 2010-08-18
Omslag av De laglösa

De laglösa

>FRÅN REGISSÖREN AV 48 TIMMAR OCH THE WARRIORS!

Nominerad till
GULDPALMEN
Cannes, 1980

CENSURERAD MED FYRA MINUTER PÅ BIO. NU OKLIPPT!

Med sitt närgångna våld och sättet att även skildra bankrånarnas vardag gav De laglösa västerngenren en ny renässans. Filmen hedrades med att bjudas in att tävla i Cannes – som första västern någonsin.
De filmer som tidigare gjorts om dessa laglösa män har tagit fasta på myten om att de var hjältar och att de hjälpte de fattiga. Jag vill visa vad det var som gjorde att denna myt uppstod, berättade regissören Walter Hill.
Den smarta rollbesättningen gavs också stor uppmärksamhet. De ökända brödraskarorna James, Younger, Miller och Ford spelas nämligen av skådisar som är brorsor på riktigt, med efternamnen Carradine, Quaid, Keach och Guest.
Nu visas den legendariska filmen för första gången oklippt i Sverige.“En riktigt HÅRDKOKT VÄSTERN. Den sista sammandrabbningen är BLAND DET BÄSTA JAG SETT i en västernfilm!”
/Aftonbladet


Extramaterial:

* Specialskrivna biografier med David, Keith & Robert Carradine, Dennis & Randy Quaid, Stacy & James Keach samt regissören Walter Hill.
* Filmografier.
* Trivia om filmen.
* Originaltrailer.
* Bild- och affischgalleri.
* Studio S-trailers.