Studio S Entertainment

Omslag av Kungliga patrasket (DVD)

Förstora omslag

Genre Drama, Klassiker, Svensk film
Land Sverige
Inspelningsår 1945
Regi Hasse Ekman
Skådespelare Hasse Ekman, Eva Henning, Edvin Adolphson, Ester Roeck Hansen, Olof Winnerstrand, Hilda Borgström, Stig Järrel, Julia Caesar
Format Region 2, Bild 4x3 (1.33:1) Svartvit, Ljud Dolby Digital 2.0, Språk Svenska, Åldersgräns Barntillåten
Artikelnr S368
Release 2013-07-24
Omslag av Kungliga patrasket (DVD)

Kungliga patrasket (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
HASSE EKMANS HYLLNING TILL DEN STÖRSTE SKÅDESPELAREN I SVENSK HISTORIA – HANS FAR.

År 1938 dog den störste aktör som Sverige någonsin haft, Gösta Ekman d.ä. Begravningståget som drog fram genom Stockholms tysta gator kantades av över 100 000 sörjande, fler än under självaste Hjalmar Brantings likfärd.
Med Kungliga patrasket har Hasse Ekman rest ett älskvärt äreminne över sin far och den teatermiljö som Hasse växte upp i. Elegant flätar han samman sanning och dikt med komik och tragik och rullar ut en färggrant broderad familjekrönika om tre generationer av skådespelare.
Både publik och kritiker tog verket till sina hjärtan. Fortfarande efter 70 år är filmen en av de största succéerna i vårt konungarikes historia.

”DETTA ÄR EN FANTASTISK FILM! Jag är nästan hundraprocentigt övertygad om att Bergman lånat mycket av Ekman till sin FANNY OCH ALEXANDER. Om jag vore ung regissör så skulle jag ta den här filmen och spela den 42 gånger!” -Johan Croneman i DN, 2009

S368 KUNGLIGA PATRASKET.indd