Studio S Entertainment

Omslag av Kärlekspassionen

Förstora omslag

Originaltitel Passione D'Amore
Genre Drama, Klassiker, Komedi
Längd 112 min
Land Italien
Inspelningsår 1981
Regi Ettore Scola
Skådespelare Bernard Giraudeau, Valeria D?obici, Laura Antonelli, Jean-Louis Trintignant, Massimo Girotti, Bernard Blier
Textning Svenska, danska, norska, finska
Format All Zone, Dolby Digital 2.0
Artikelnr S194
Extras *Specialskrivna biografier med Ettore Scola, Bernard Giraudeau, Valeria D'Obici, Laura Antonelli och Jean-Louis Trintignant.
* Filmografier.
* Trivia om filmen.
* Bildgalleri.
* Studio S-trailers.
Release 09/29/2010
Omslag av Kärlekspassionen

Kärlekspassionen

Kärlekspassionen
En kärlekshistoria olik alla andra

“EN AV DE BÄSTA FILMER JAG SETT!”
Mia Tottmar, Stockholms-Tidningen

Året är 1863 då den unge och slående vackre kavalleriofficeren Giorgio tvingas lämna sin älskarinna för att inställa sig i en lantlig garnisionsstad. Här möter han överstens kusin, den hysteriske och gräsligt fula Fosca. Giorgio försöker på alla sätt att värja sig mot den motbjudande kvinnan, som övar allt hårdare känslomässig utpressning mot honom. Om han inte ger av sin kärlek kommer hon snabbt att tyna bort och dö.
Kärlekspassionen ifrågasätter kvinnans skönhetsideal och rädslan för starka kvinnosjälar. Det blev för mycket för vissa kritiker, mestadels manliga, medan andra välkomnade filmens sätt att utmana normerna. “Det här är en film som verkligen spränger vallar”, skrev Mia Tottmar i Stockholms-Tidningen. “Den inger aversion och obehag. Ändå är det en av de bästa filmer jag sett!”

SAXAT:

Nominerad till
GULDPALMEN

Cannes Film Festival

“En kärlekslektion i den högre skolan.”

Göteborgs-Posten

“Oförglömlig!”

New York Times

“Exceptionellt vacker och oförutsägbar. Scola balanserar mellan melodrama och komik på ett sätt som ytterst få regissörer bemästrar.”

Village Voice