Studio S Entertainment

Omslag av Jorden är en syndfull sång

Förstora omslag

Originaltitel Maa on syntinen laulu
Genre Drama
Land Finland
Regi Rauni Mollberg
Skådespelare Maritta Viitamäki, Pauli Jauhojärvi, Aimo Saukko
Artikelnr S794
Release HÖSTEN 2018
Omslag av Jorden är en syndfull sång

Jorden är en syndfull sång

Finsk film har tråkigt nog sällan höga publiksiffror på bio i Sverige. Men Rauni Mollberg har faktiskt lyckats med att skapa långa köer vid våra biokassor två gånger. 1985 gjorde han det med ”Okänd soldat” (på dvd från Studio S) som sågs av 70.000 svenskar, men redan 1973 gjorde han det första gången med debutfilmen JORDEN ÄR EN SYNDFULL SÅNG, som lockade otroliga 120 000 svenskar till biograferna. Den högsta biosiffra en finsk film någonsin haft i Sverige!

Filmen bygger på romanen med samma namn av Timo K Mukka från 1964 och utspelas i nordliga Siskunranta strax efter andra världskriget, där byborna uthärdar tristess, fattigdom och hopplöshet med rikliga mängder sprit, sex och slagsmål. Något som skildras väldigt mustigt och ohämmat. Detta är en film som verkligen tar ut svängarna, vilket gjorde den väldigt omtalad och var anledningen till storsuccén.

”EN SJUTUSAN TILL FILM”, tyckte DN och övriga tidningar stämde med i hyllningssången. Betyg 5 i Aftonbladet, betyg 5 i Arbetet, betyg 5 i Vecko-Revyn och så vidare!