Studio S Entertainment

Omslag av Jordbävningen (Blu-ray)

Förstora omslag

Genre Action, Blu-ray
Land Norge
Inspelningsår 2018
Regi John Andreas Andersen
Skådespelare Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Edith Haagenrud-Sande, Kathrine Thorborg Johansen, Jonas Hoff Oftebro, Stig Amdam
Release 2019-02-06
Omslag av Jordbävningen (Blu-ray)

Jordbävningen (Blu-ray)

NORSK JÄTTESUCCÉ MED 600 000 BESÖKARE PÅ BIO

1904 skakades Norge av en jordbävning som hamnade på 5,4 på Richterskalan. Oroväckande tecken talar nu för att landet återigen kommer drabbas av en jordbävning, mitt i Oslo, och denna gång med en magnitud av 8,0 på Richterskalan. För den som inte kan läsa skalan låter väl inte det så farligt, inte ens dubbelt så mycket som tidigare. Men det är fel. Fullständigt fel. 8,0 innebär en jordbävning som är 1 000 000 gånger större än den tidigare!

Med ”Vågen” lyckades norska Fantefilm producera vad som tidigare bara varit en utopi för nordiska filmskapare – en storslagen katastroffilm med förintelseeffekter helt i klass med Hollywoods blockbusters.

Filmen gav rejält klirr i kassan. I Norge vallfärdade man till biograferna och filmen fick biopremiär i ytterligare 26 länder jorden runt.

Nu är teamet bakom storsuccén tillbaka med JORDBÄVNINGEN, där tsunamin i ”Vågen” har bytts ut mot den mest omskakande naturkatastrof man överhuvudtaget kan tänka sig. Knappt en skyskrapa i Oslo står kvar när filmen är slut.

Liksom i ”Vågen” innehas huvudrollen av Kristoffer Joner, som vi senast såg som storskurk mot Tom Cruise i ”Mission: Impossible – Fallout”.

Även JORDBÄVNINGEN har lockat storpublik i Norge. 600 000 biobesökare har hittills sett den, vilket är norskt rekord i år.