Studio S Entertainment

Omslag av I dur och skur

Förstora omslag

Originaltitel I dur och skur
Genre Klassiker, Komedi, Svensk film
Längd 90 min
Land Sverige
Inspelningsår 1953
Regi Stig Olin
Skådespelare Povel Ramel, Alice Babs, Martin Ljung, Sven Lindberg, Yvonne Lombard, Sigge Fürst
Textning Svenska, danska, norska, finska
Format Region 2, Widescreen 1.85:1, Dolby Digital Stereo
Artikelnr S063
Extras Specialskrivna biografier med Povel Ramel, Alice Babs, Martin Ljung, Sven Lindberg, Sigge Fürst, Yvonne Lombard och Stig Olin. Filmografier. Trivia om filmen. Bildgalleri. Studio S-trailers.
Release 05/28/2008
Omslag av I dur och skur

I dur och skur

“RAMEL SLÅR KNOCK OUT! Svensk crazy som i sina lyckligaste ögonblick för tankarna till BRÖDERNA MARX” / Svenska Dagbladet” / Svenska Dagbladet

“RAMEL I HÖGFORM! Detta är vansinnigt. Vansinnigt roligt!” / Aftonbladet

Vad är roligare än en Povel Ramel i högform? TVÅ Povel Ramel i högform förstås!

I rollerna som både den knasige revykungen Sid och dennes bror, den töntige och välkammade ornitologen Filbert, blir det dubbelt roligt. Men ännu fler är förväxlingarna, där den förskräckte uggleexperten både tvingas fly undan broderns minst sagt kelsjuka fru och motvilligt hamnar framför hundratals åskådare när brodern plötsligt försvunnit under premiärkvällen.

I dur och skur var den första filmen med Povel i huvudrollen och blev en dundrande succé. I Stockholm gick den på storbiografen Astoria i 48 veckor (!) i sträck. Förutom de två Povlarna skrattade man också åt Martin Ljung, som gör hela åtta roller, men för Sigge Fürst räckte det med bara en roll för att skapa obetalbar komik. Vi säger bara: “Propsyyyyyk”!