Studio S Entertainment

Omslag av Höst i Paris

Förstora omslag

Originaltitel Le voyage du ballon rouge
Genre Drama, Komedi
Längd 55 min
Land Frankrike
Inspelningsår 2007
Regi Hsiao-hsien Hou
Skådespelare Juliette Binoche, Simon Iteanu, Fang Song, Hippolyte Girardot, Louise Margolin, Anna Sigalevitch
Textning Svenska, danska, norska, finska
Format Region 2, Anamorfisk Widescreen 2.35:1, Dolby Digital Stereo
Artikelnr S117
Release 2009-05-13
Omslag av Höst i Paris

Höst i Paris


FRAMRÖSTAD AV 100 KRITIKER I USA TILL ÅRETS FILM!

Juliette Binoche gestaltar den ensamstående mamman Suzanne i denna film inspirerad av Albert Lamorisses berömda och Oscarbelönade kortfilm Den röda ballongen från 1956.

Tyngd av förpliktelser försummar Suzanne ständigt sin sjuårige son. Men allt ändras då en ny barnpassare anställs – den fridsamma taiwanesiskan Song, som är raka motsatsen till den smått hysteriske modern. Samtidigt som de finner vänskap och värme i den höstliga storstaden börjar en mystisk röd ballong följa dem. Ramarna mellan fantasi och verklighet luckras så sakteliga upp i denna hyllning till Paris, poesin och livet självt.

I en omröstning bland över 100 amerikanska kritiker på indiewire.com utsågs filmen till årets bästa, före Oscarvinnare som Slumdog Millionaire och Milk.

“EN AV DE VACKRASTE FILMER SOM NÅGONSIN GJORTS. Den är som havet – rytmisk, hypnotisk och böljande av färger, rörelse och drama.” / John Anderson, Washington Post

“EN MÄSTARES MÄSTERVERK. Bara en handfull nu levande filmskapare har samma visuellt humanistiska handlag som Hsiao-hsien Hou.” / Michael Phillips, Chicago Tribune

AUDIO: Franska / Mandarin.

TEXTNING: Svenska, danska, norska & finska.