Studio S Entertainment

Omslag av Hoppsan!

Förstora omslag

Originaltitel Hoppsan!
Genre Klassiker, Komedi, Svensk film
Längd 86 min
Land Sverige
Inspelningsår 1955
Regi Stig Olin
Skådespelare Povel Ramel, Harriet Andersson, Sven Lindberg, Carl-Gustaf Lindstedt, Georg Rydeberg, Douglas Håge, Ingrid Thulin
Textning Svenska, danska, norska, finska
Format Region 2, Widescreen, Dolby Digital Stereo
Artikelnr S062
Extras Specialskrivna biografier med Povel Ramel, Harriet Andersson, Sven Lindberg, Douglas Håge, Georg Rydeberg, Carl-Gustaf Lindstedt, Ingrid Thulin och Stig Olin. Filmografier. Trivia om filmen. Bildgalleri. Studio S-trailers.
Release 05/28/2008
Omslag av Hoppsan!

Hoppsan!

“Ett uppsluppet UTBROTT AV LEKLUST. Povel bjuder på åtskilliga HÖGTIDSSTUNDER!” / Svenska Dagbladet

“En del VANSINNIGT ROLIGA avsnitt!” / Aftonbladet

1955 rasade debatten om “serieeländet” som häftigast, som ansågs “förföra och förstöra” ungdomen. Det skreks på hårdare regler. Det skreks på förbud.

Ur denna moralpanikens skärseld steg plötsligt seriediggaren Povel Ramel fram. I rollen som Hubert Yrhage spelar han skaparen bakom “Monstret”, en serie med både våld och lättklädda damer. “Död åt Monstret!”, skanderar moralisterna, anförda av en skolfröken (Harriet Andersson) med åtstramad knut i nacken. Men inte alla i hennes grupp är så änglalika som de själva vill framstå. Och när de inser att Yrhage baserat sin serie på just deras smutsiga planer så är det “Död åt Yrhage!” som gäller istället.

Det hela urartar i en vanvettig karusell på ett flytande lyxkasino där alla jagar alla, sångnumren avlöser varandra och vår moralfröken plötsligt ses springa omkring i en minst sagt osedlig leopardbikini. Hoppsan!