Studio S Entertainment

Omslag av God’s Own Country

Förstora omslag

Genre Drama
Land Storbritannien
Inspelningsår 2017
Regi Francis Lee
Skådespelare Josh O’Connor, Alec Secareanu, Ian Hart, Gemma Jones
Artikelnr S796
Release 2018-03-26
Omslag av God’s Own Country

God’s Own Country

Bondsonen Johnny tar till sprit och engångsknull för att uthärda landsbygdens tristess och faderns dåliga humör. När våren kommer med lamning och behov av mer arbetskraft anställer fadern en rumänsk gästarbetare, Gheorghe. Under det intensiva arbetet uppstår passion mellan de två unga männen och de börjar se möjligheten till en ljusare framtid.
GOD’S OWN COUNTRY blev rikligt rosad av pressen i Sverige och andra länder vid biopremiären. Många beskrev den som en ny ”Brokeback Mountain”, fast bättre.

Vid Stockholms Filmfestival 2017 belönades filmen för Bästa regi och Bästa huvudroll och vid British Independent Awards knep den priserna för Bästa film, Bästa huvudroll, Bästa manusdebut och Bästa ljud. Den har också vunnit fina priser bland annat vid filmfestivalerna i Edinburgh (Bästa brittiska film) och Sundance (Bästa regi).

GOD’S OWN COUNTRY är Francis Lees långfilmsdebut som regissör och manusförfattare, efter att ha lämnat skådespelarkarriären för en återgång till den brittiska landsbygd där han vuxit upp.