Studio S Entertainment

Omslag av Doktor Dolittle

Förstora omslag

Originaltitel Doctor Dolittle
Genre Familjefilm, Klassiker, Komedi
Land USA
Inspelningsår 1967
Regi Richard Fleischer
Skådespelare Rex Harrison, Samantha Eggar, Anthony Newley, Richard Attenborough
Artikelnr S871
Release Q3 2020
Omslag av Doktor Dolittle

Doktor Dolittle

DEN 9-FALDIGT OSCARNOMINERADE FAMILJESUCCÉN SLÄPPS ÄNTLIGEN PÅ DVD I SVERIGE!

Äntligen släpps en av alla tiders största familjefilmssuccéer, DOKTOR DOLITTLE från 1967, för allra första gången på dvd i Sverige!

Hugh Loftings älskade böcker ligger till grund och huvudrollen som doktorn som kan tala med djur innehas givetvis av Rex Harrison, som två år innan erövrade en Oscar för ”My Fair Lady”.

Även till DOKTOR DOLITTLE delades det ut Oscarstatyetter, dels för Bästa specialeffekter och dels för Bästa originalsång (”Talk to the Animals”). Dessutom nominerades den till ytterligare sju guldgubbar, däribland för Bästa film och Bästa musik.

Dr. Dolittles kärleksintresse, Emma, spelas av Samantha Eggar (Golden Globe för ”Samlaren”) och en annan stor roll görs av Richard Attenborough, som vann en Golden Globe för Bästa biroll för denna film.

Regissör är Richard Fleischer, som under sina 40 år bakom kameran avlade fram succéfilmer som ”En världsomsegling under havet”, ”Den fantastiska resan”, ”Tora! Tora! Tora!”, ”Soylent Green” och ”Conan förgöraren”.

DOKTOR DOLITTLE var en av 1967 års största biosuccéer och givetvis har inte Hollywood kunnat hålla fingrarna borta från att nyinspela filmen. Detta skedde 1998 då Eddie Murphy tog på sig läkarrocken i filmen med samma namn som originalet. Och 2020 är det dags för Robert Downey Jr. att spela Dr. John Dolittle i ”The Voyage of Doctor Dolittle”.