Studio S Entertainment

Omslag av Dessa fantastiska män i sina flygande maskiner

Förstora omslag

Originaltitel Those Magnificent Men in Their Flying Machines
Genre Äventyr, Komedi
Land Storbritannien
Inspelningsår 1965
Regi Ken Annakin
Skådespelare Terry-Thomas, Stuart Whitman, Sarah Miles, James Fox, Alberto Sordi, Robert Morley, Gert Fröbe, Benny Hill
Artikelnr S744
Release 2018-10-08
Omslag av Dessa fantastiska män i sina flygande maskiner

Dessa fantastiska män i sina flygande maskiner

EN MILJON SVENSKAR SÅG SUPERKOMEDIN PÅ BIO!

Det började med Stanley Kramers ”En ding, ding, ding, ding värld” 1963, som skapade normen för 1960-talets stora komedisuccéer. 1. De skulle handla om jakten på en stor prissumma. 2. De skulle vara väldigt påkostade. 3. De skulle ha stora stjärnor i rollerna. 4. De skulle vara långa, med paus i mitten 5. De skulle ha skitlånga titlar.

1965 kom Blake Edwards ”Den stora kapplöpningen jorden runt” med Jack Lemmon och Tony Curtis och massor med andra stjärnor. 1969 kom Ken Annakins ”Monte Carlo-Rallyt eller Dessa fantastiska män i sina skumpande skraltiga automobiler”, återigen med Tony Curtis, och förstås en massa andra stora stjärnor.

Studio S är stolta att nu presentera den hett efterlängtade DESSA FANTASTISKA MÄN I SINA FLYGANDE MASKINER från 1965, som följer alla krav, inte minst titeln – och där är den värst! Detta eftersom den har tilläget ELLER HUR JAG FLÖG FRÅN LONDON TILL PARIS PÅ 25 TIMMAR OCH ELVA MINUTER.

Ovannämnda Ken Annakin regisserade även denna film, som förstås handlar om flygets pionjärer under tidigt 1900-tal och som blev en rungande succé överallt – inte minst i Sverige. Hela en miljon svenskar vallfärdade till biograferna för att se den hisnande luftakrobatiken och skratta gott.