Studio S Entertainment

Omslag av Den tredje mannen (Blu-ray)

Förstora omslag

Originaltitel The Third Man
Genre Blu-ray, Klassiker, Thriller
Land Storbritannien
Inspelningsår 1949
Regi Carol Reed
Skådespelare Joseph Cotten, Alida Valli, Orson Welles, Trevor Howard, Bernard Lee
Artikelnr S1061
Release 2021-09-13
Omslag av Den tredje mannen (Blu-ray)

Den tredje mannen (Blu-ray)

UTSEDD TILL HISTORIENS BÄSTA BRITTISKA FILM I BFIs STORA OMRÖSTNING! NU KOMMER CAROL REEDS MÄSTERVERK TILLBAKA PÅ DVD I NYRESTAURERAD VERSION – OCH GES ÄVEN UT PÅ BLU-RAY FÖR ALLRA FÖRSTA GÅNGEN!

Wien 1948 är en sönderbombad stad där svarta börs-handeln härskar. Hit anländer Holly Martins (Joseph Cotten), en fattig kioskboksförfattare, för att leta efter sin vän Harry Lime (Orson Welles) som påstås ha dött i en bilolycka. Men det är mycket som inte stämmer. Och när han inleder sina egna undersökningar söks han upp av en brittisk polischef och en mystisk baron, som båda har samma begäran: Åk hem! Och det fort!

På platsen för olyckan träffar Martins en portvakt som bekräftar att två män burit bort Limes kropp, men att ytterligare en man varit inblandad. Portvakten mördas och Martins jakt på lösningen för honom ner i stadens vindlande kloaksystem efter den enda som kan ge svaret – Den Tredje Mannen!

När kritikereliten sätter ihop sina listor över historiens bästa filmer finns alltid DEN TREDJE MANNEN med. Så har det varit i sjuttio år – och så kommer det troligen alltid vara. Anton Karas ledmotiv kommer fortsätta att nynnas över hela världen. Och Graham Greenes spännande manus, Carol Reeds täta regi och Robert Kraskers Oscarbelönade, spöklika foto kommer alltid att användas som skolexempel för hur film ska göras.

Nu är detta mästerverk tillbaka på DVD i nyrestaurerad version. Dessutom ges filmen ut på Blu-ray för allra första gången i Sverige!