Studio S Entertainment

Omslag av Cutthroat Island (DVD/VoD)

Förstora omslag

Genre Äventyr
Land USA/Frankrike/Italien/Tyskland
Inspelningsår 1995
Regi Renny Harlin
Skådespelare Geena Davis, Matthew Modine, Frank Langella
Artikelnr S1056
Release 2021-08-30
Omslag av Cutthroat Island (DVD/VoD)

Cutthroat Island (DVD/VoD)

RENNY HARLINS MAKALÖST PÅKOSTADE PIRATÄVENTYR

Den vilde piratkaptenen Morgan (Geena Davis) och hennes slav William (Matthew Modine) är på jakt efter tre bitar av en skattkarta. Bara om man har alla tre kan man lista ut var en enorm förmögenhet ligger gömd. Dessvärre tillhör den sista biten Morgans blodtörstige farbror Dawg (Frank Langella) och till all olycka är ett myteri på uppsegling ombord på Morgans piratskepp. Och det blir ju knappast bättre av att brittiska flottan gör allt i sin makt för att sätta stopp för hennes piraträder…

CUTTHROAT ISLAND är ett superspektakel i bästa Errol Flynn-anda, laddad med blodtörstiga pirater, virvlande svärdfäktning, explosiva skeppsbataljer, livsfarliga stunts och en stor hög specialeffekter. När filmen kom 1995 var den en av historiens dyraste filmer någonsin.

För regin svarade Renny Harlin, som befann sig på toppen av sin karriär efter succéer som ”Die Hard 2” och ”Cliffhanger”. Huvudrollen innehades av hans dåvarande fru, Oscarbelönade Geena Davis, som året därpå även skulle spela huvudrollen i makens ”Long Kiss Godnight”.