Studio S Entertainment

Omslag av Corpus Christi (DVD)

Förstora omslag

Originaltitel Boze Cialo
Genre Drama
Land Polen
Inspelningsår 2019
Regi Jan Komasa
Skådespelare Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel
Artikelnr S969
Release 2020-07-08
Omslag av Corpus Christi (DVD)

Corpus Christi (DVD)

OSCARNOMINERAD FÖR BÄSTA INTERNATIONELLA FILM 2020

Tillsammans med ”Parasit”, ”Smärta och ära”, ”Les misérables” och ”Honungslandet” ingick polska CORPUS CHRISTI i den ärofyllda kvintett av filmer som sållades ut av Oscarsjuryn för att tävla om titeln Bästa Internationella Film i februari i år.

Året innan var en annan polsk film nominerad i samma kategori, ”Cold War”, och 2015 vann Polen med ”Ida”.

CORPUS CHRISTI är inspirerad av sanna händelser och var en stor succé i Polen med hela 1,4 miljoner biobesökare. I Sverige mottogs filmen med kritikerjubel av bland annat Svenska Dagbladets recensent, som delade ut högsta betyg och skrev att filmen gjorde honom ”helt golvad”. Filmen gick en lysande framtid till mötes på svenska biografer, men tyvärr satte pandemin stopp för filmens framfart. Nu hoppas vi att många upptäcker filmen på dvd istället!

Handlingen: Daniel genomgår ett andligt uppvaknande under tiden som han avtjänar ett straff på en ungdomsanstalt, men hans kriminella bakgrund hindrar honom från att bli präst. Efter frigivningen flyttar han till en liten by där han strax efter ankomsten drar en vit lögn om att han är präst, vilket leder till att han snabbt blir bygdens spirituella auktoritet. Byn bär på ett kollektivt sår och Daniel tar på sig uppgiften att läka det. Plötsligt får hans liv mening! Men hans förflutna, och det överhängande hotet om att sanningen snart ska uppdagas, gör att han samtidigt utkämpar en gastkramande inre kamp mellan det sakrala och profana.

Daniel spelas av Bartosz Bielenia, som erövrade priset för Bästa huvudroll vid Stockholms Filmfestival 2019.