Studio S Entertainment

Omslag av Bödeln från Emsland

Förstora omslag

Genre Krigsfilm
Land Tyskland/Frankrike Polen/Portugal
Inspelningsår 2017
Regi Robert Schwentke
Skådespelare Max Hubacher, Frederick Lau, Milan Peschel, Alexander Fehling
Artikelnr S813
Release 2019-04-10
Omslag av Bödeln från Emsland

Bödeln från Emsland

HOLLYWOODREGISSÖRENS STORA UTMANING: SVARTVITT NAZIDRAMA SOM UTMANAR, CHOCKAR OCH TRÄNGER SIG PÅ

April 1945. Bara några veckor före krigsslutet. En ung tysk soldat kämpar för sin överlevnad på sin väg från frontens bittra nederlag. Längs vägen finner han en död kapten och beslutar sig för att överta hans identitet. I samma stund som han sveper på sig naziuniformen drabbas han av en överväldigande maktkänsla, vilken de närmaste dagarna kommer utveckla sig till hybris och galenskap av enorma proportioner. Från att ha varit en stackare på flykt blir han själv en av de svin han flytt ifrån – fast mycket, mycket värre!

Bödeln från Emsland är en av dessa filmer som är väldigt svår att glömma, full av scener som utmanar, chockar och tränger sig på.

Filmen är i svartvitt, bygger på sanna händelser och är skriven och regisserad av Robert Schwentke, en tysk filmskapare som gjort stor succé i USA med storfilmer som ”Flightplan”, ”RED”, ”Insurgent” och ”Allegiant”. Bödeln från Emsland är den första film han gör i hemlandet sedan 2003 och är inte oväntat en mycket mer personligt präglad film än sina tidigare alster.