Studio S Entertainment

Omslag av Blood Simple (Blu-ray/VoD)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Thriller
Land USA
Inspelningsår 1984
Regi Joel Coen och Ethan Coen
Skådespelare John Getz, Frances McDormand, Dan Hedaya, M. Emmet Walsh
Artikelnr S1058
Release 2021-08-30
Omslag av Blood Simple (Blu-ray/VoD)

Blood Simple (Blu-ray/VoD)

BRÖDERNA COENS DEBUTFILM – DIGITALT RESTAURERAD OCH FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ BLU-RAY!

Med sin stilsäkra, uppfinningsrika och hårdkokta film noir BLOOD SIMPLE fick Bröderna Coen sitt omedelbara genombrott 1984.

M. Emmet Walsh spelar den sluskige och skrupelfria privatdeckaren Visser som anlitas av barägaren Marty (Dan Hedaya) för att mörda sin otrogne fru (Frances McDormand) och hennes älskare (John Getz). Men Visser har en helt egen agenda för hur han ska kunna tjäna ännu mer pengar på sitt uppdrag, vilket involverar kvartetten i ett blodigt dubbelspel byggt på lögner, svek och kallhamrad död.

BLOOD SIMPLE var inte bara Bröderna Coens debutfilm, den var också första filmen för Frances McDormand, som samma år gifte sig med storebror Joel. För sin roll i brödraparets ”Fargo” 1997 belönades hon med sin första skådepelar-Oscar, vilken följts av ytterligare två för ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” 2018 och ”Nomadland” 2021. I och med att hon producerade sistnämnda film har hon även en Bästa film-Oscar att pryda hemmet med. Även Coen-brorsorna har tre Oscar (Bästa film, regi, manus) att ståta med, som de erövrade 2008 för ”No Country for Old Men”.