Studio S Entertainment

Omslag av Beskyddaren (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel Shaonian de ni
Genre Drama
Land Hong Kong/Kina
Inspelningsår 2019
Regi Derek Tsang
Skådespelare Dongyu Zhou, Jackson Yee
Artikelnr S1070
Release KOMMANDE PÅ BIO
Omslag av Beskyddaren (Bio)

Beskyddaren (Bio)

OSCARNOMINERAD 2021 FÖR BÄSTA INTERNATIONELLA FILM

Tidigare i år var Beskyddaren en av de fem filmer som lyckades bli utsållade att tävla om årets Oscar för Bästa internationella film. Som bekant blev filmen snuvad på segern av danska ”En runda till”, men filmskaparna kan trösta sig med de 55 (!) priser den redan vunnit på andra galor och festivaler.

Filmen var en jättesuccé i Hongkong/Kina och bygger på sanna händelser som fick stor uppmärksamhet i tidningarna och var huvudskälet till att man tog krafttag mot skolmobbning.

Chen Nian är en tonårstjej med utmärkta betyg som tillsammans med hela skolan blir vittne till hur hennes tjejkompis hoppar mot en säker död från en av skolbyggnadens balkonger. Orsaken till självmordet är en lång tids mobbning. Hennes död ändrar dock inte plågoandarnas beteende. Istället riktas deras intresse nu mot Chen, som mobbarna förföljer var hon än går och utsätter för våldsamma övergrepp. I sin mörkaste timme råkar Chen stöta ihop med ungdomsbrottslingen Xiao. Trots att Xiao har många sidor som skrämmer Chen inleder de båda en försiktig vänskap som grundar sig i ett löfte han ger henne. Han ska bli hennes beskyddare…