Studio S Entertainment

Omslag av Bergakungen

Förstora omslag

Originaltitel Askeladden – I Dovregubben hall
Genre Äventyr
Land Norge
Inspelningsår 2017
Regi Mikkel Brænde Sandemose
Skådespelare Vebjørn Enger, Eili Harboe, Mads Sjøgård Pettersen, Elias Holmen Sørensen, Allan Hyde
Artikelnr S795
Release 2018-05-09
Omslag av Bergakungen

Bergakungen

REGISSÖREN AV MYSTERIET RAGNARÖK SLÅR TILL MED EN NY OCH PÅKOSTAD FANTASYSUCCÉ!

Efter storsuccéer som ”Mysteriet Ragnarök” och ”Skämmerskans dotter” (båda på dvd från Studio S) kommer en ny skandinavisk fantasyfilm av det påkostade slaget. Och även BERGAKUNGEN har gjort ”kæmpesuccess”! Sedan i höstas har hela 355.000 biobesökare sett filmen i Norge.

Filmen utspelas en gång för länge, länge sedan. Den fattiga och olycksförföljda bondsonen Espen Askeladd blir utslängd av sin far efter att råkat bränna ner familjens gård. Hans äldre bröder ger sig också av och blir hans bundsförvanter när Espen får reda på att kungarikets unga prinsessa blivit kidnappad. För belöningen ska han kunna bygga upp gården igen. Men uppdraget är värre än värst. Den som rövat bort prinsessan är nämligen självaste Bergakungen – ett vidunderligt jättetroll som är omöjlig att fälla…

BERGAKUNGEN är regisserad av Mikkel Brænde Sandemose som gjorde tidigare nämnda ”Mysteriet Ragnarök”.

För de fantastiska visuella effekterna svarar Arne Kaupang som vunnit hela tre Amanda (Norges Oscar) för trollkonsterna i ”Mysteriet Ragnarök”, ”Kungens val” (på dvd från Studio S) och ”Kon-Tiki”. Han har också ansvarat för effekter i Hollywoodfilmer som ”Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge” och ”Everest”.