Studio S Entertainment

Omslag av Basic Instinct (DVD)

Förstora omslag

Genre Erotik, Thriller
Land USA
Inspelningsår 1992
Regi Paul Verhoeven
Skådespelare Michael Douglas, Sharon Stone, George Dzundza, Jeanne Tripplehorn
Artikelnr S1049
Release 2021-11-29
Omslag av Basic Instinct (DVD)

Basic Instinct (DVD)

DIRECTOR’S CUT AV BASIC INSTINCT – NYRENOVERAD MED ÖVERLÄGSEN BILD OCH LJUD!

Sharon Stone är en mordmisstänkt femme fatale med en tunga lika vass som hennes ishacka. Michael Douglas är en snut med uppdrag att granska henne, vilket han gör lite väl djupgående…

När BASIC INSTINCT hade biopremiär 1992 blev den årets stora snackis. I synnerhet tack vare förhörsscenen där Sharon Stone växlar ben, men också tack vare sina vågade sexscener. Hela sju gånger var filmen uppe för granskning hos MPAA (Motion Picture Association of America) i USA innan den lyckades undvika den högsta åldersgränsen, dvs 17 år (vilket skulle fått många biografer att undvika filmen). Bioversionen som visades i USA var alltså nerklippt, men i Sverige och merparten av Europa var man mer liberala och lät den passera i originalversionen.

Paul Verhoeven basade för regin, byggd på ett manus av Joe Eszterhas. Senare skulle de även göra ”Showgirls” ihop, vilken också fick stora problem med MPAA. Mest känd är Verhoeven dock för blockbusters som ”RoboCop” och ”Total Recall”.

I Sverige lockade BASIC INSTINCT hela 600.000 biobesökare och släpps nu på Blu-ray och DVD i en nyrestaurerad (2021) Director’s Cut-version med överlägsen bild och ljud. Oklippt, givetvis! Dessutom är utgåvorna packade med bonusmaterial, varav en hel del är helt nyproducerat.