Studio S Entertainment

Omslag av Au revoir là-haut (Svensk titel ej bestämd) (Bio)

Förstora omslag

Genre Äventyr, Drama, Krigsfilm
Längd 117 min
Land Frankrike
Inspelningsår 2017
Regi Albert Dupontel
Skådespelare Nahuel Perez Biscayart, Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Niels Arestrup, Mélanie Thierry
Release BIOPREMIÄR 2018-04-13
Omslag av Au revoir là-haut (Svensk titel ej bestämd) (Bio)

Au revoir là-haut (Svensk titel ej bestämd) (Bio)

REGISSÖREN BAKOM KÄRLEK OCH BROTT ÄR TILLBAKA MED EN NY FILM I DET STORA FORMATET BÅDE VAD GÄLLER BUDGET OCH VISUELL BRILJANS

I oktober 1918 är första världskrigets fasansfulla skyttegravsstrider snart till ända. Den unge soldaten Edouard har överlevt mot alla odds men med ett deformerat ansikte och inser att han snart måste återgå till det vanliga livet i Paris. Något som han bävar inför eftersom han aldrig mer vill återse sin förmögne far, vars brist på kärlek till sonen har förstört hans liv.

Men så får Eduardo en idé och övertalar sin soldatkompis Albert att iscensätta sin egen fejkdöd. Planen lyckas och Eduardo återvänder till Paris fri från både faderns och samhällets bojor eftersom han nu är ”död”. I hemlighet återupptar han sitt liv som konstnär, något som visar sig vara väldigt riskabelt när hans far får syn på ett av hans verk och känner igen handlaget. Kan det vara så att hans son, trots dödsbudet, faktiskt lever..?

Regissören Albert Dupontel (”Kärlek och brott”) är tillbaka med en ny film i det stora formatet både vad gäller budget och visuell briljans där han står för regi, manus och rollen som Albert. Manuset har han skrivit ihop med Pierre Lematrie som också författade det litterära verket bakom filmen och framför kameran har han sällskap av Nahuel Perez Biscayart (”120 BPM”) i rollen som Edouard. Trefaldigt Césarbelönade Niels Arestrup (”En profet”) spelar Edouards far.

TRAILER