Studio S Entertainment

Omslag av 303 Squadron (Svensk titel ej bestämd)

Förstora omslag

Genre Krigsfilm
Land Storbritannien/Polen
Regi Denis Delic
Skådespelare Piotr Adamczyk, Maciej Zakoscielny, Cara Theobold, Anna Prus, Andrew Woodall, John Kay Steel, Kirk Barker
Artikelnr S875
Release Q2, 2019
Omslag av 303 Squadron (Svensk titel ej bestämd)

303 Squadron (Svensk titel ej bestämd)

DEN SANNA HISTORIEN OM FLYGDIVISIONEN SOM RÄDDADE ENGLAND UNDAN NAZISTERNAS INVASION!

1940. Efter slaget vid Dunkirk är Englands armé utarmad. Hitler ser tiden mogen för att iscensätta Operation Seelöwe – invasionen av England!

Främst lider England brist på duktiga piloter och nazisterna vinner alltmer plats i luftrummet ovan den skakade kontinenten. I elfte timmen ber Royal Air Force om hjälp från ett antal polska piloter som evakuerats från Polen och nu sluter upp i kampen mot deras gemensamma fiende under namnet Skvadron 303. Ett genidrag av RAF ska det visa sig. Under slaget om England lyckas Skvadron 303 skjuta ner tre gånger fler av Luftwaffes flygplan än någon annan flygtrupp…

303 SQUADRON bygger på sanna händelser inspirerade av Arkady Fiedlers bestseller och är en berättelse om hjältemod, vänskap och broderskap som är fylld av fantastiska flygbataljer.
Filmen är en brittisk/polsk samproduktion, inspelad i England med mestadels engelsk dialog, som varit en framgång på bio i båda länder. Främst i Polen där den flög in på plats nr. 1 på biotoppen och lockade mer än två miljoner biobesökare.